IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Оргахим: Дружеството е обезпечено финансово

Оргахим АД разполага с достатъчно капиталови резерви, за да покрие загубата си, се казва още в съобщение на дружеството

17:29 | 07.04.06 г.
Автор - снимка
Създател
Оргахим: Дружеството е обезпечено финансово
Оргахим АД разполага с достатъчно капиталови резерви, за да покрие загубата си, според съобщение на дружеството, публикувано на сайта на БФБ - София във връзка с постъпилите многобройни запитвания относно финансовата му стабилност и финансов резултат в представения одитиран финансов отчет за 2005 г.

В съобщението се отбелязва също, че при положителна развръзка на ЗУНК делото на Оргахим срещу Агенцията за държавни вземания, начислената провизия ще бъде реинтегрирана във финансовия резултат на дружеството, което ще доведе до увеличаване на финансовия резултат в съответния отчетен период.

От русенската рафинерия допълват, че дружеството е обезпечено финансово, за да покрие ангажиментите си с оборотни средства, акумулирани в резултат на постъпления от продажби, както и чрез реализиране на инвестиционната си политика.

"Оргахим АД има възможност чрез собствени и привлечени средства да погаси задълженията си към Агенцията за държавни вземания във всеки момент, в който станат незабавно изискуеми", се казва още в съобщението.

Оргахим отчете загуба за миналата година в размер на 5,207 млн. лв. на фона на регистрираната за 2004 г. печалба в размер на 4,542 млн. лева. При предварителните отчети бе обявена печалба от 3,386 млн. лв.

Причините за отрицателния резултат са заделени провизии за задълженията по ЗУНК на фирмата.

Ръководството на дружеството провизира цялото задължение от 8,499 млн. лв., представляващо главница по ЗУНК, редовни и наказателни лихви, както и 384 хил. лв. държавна такса, която дружеството е осъдено да заплати от първата инстанция по ЗУНК дело, което все още не е приключило и се води с Агенцията за държавни вземания. Задължението на Оргахим АД е отразено в отчета за доходите като провизии за задължения, свързани със ЗУНК заем.

След излизането на отчета книжата на дружеството загубиха около 7% от цената си, като днес бяха прехвърлени 150 акции на цена от 70 лв. за брой.

Свързани компании:

Оргахим АД(5ORG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:50 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още