IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

АП и Химимпорт парафираха проектодоговора за Параходство БРП

Химимпорт ще плати 22 млн. лв. за 70% от капитала на русенското дружество

13:52 | 07.04.06 г.
Автор - снимка
Създател
АП и Химимпорт парафираха проектодоговора за Параходство БРП

Агенция за приватизация (АП) и “Химимпорт” АД, София парафираха проекта на договор за продажбата на 70% от капитала на “Параходство Българско речно плаване” АД - Русе, съобщиха от агенцията.

Офертата на „Химимпорт”, с която спечели конкурса за русенското дружество след отказа на „Каолин“ АД да продължи участието си в приватизационната процедура, е 22 млн. лв. Предвиждат се инвестиции в размер на 25 млн. евро, а планираната средносрочна трудова заетост за период от пет години е до 731 души.

Сделката подлежи на одобрение от Надзорния съвет на Агенция за приватизация, а приватизационният договор - на одобрение от Министерски съвет.

Към настоящия момент капиталът на Химимпорт е 118,916 млн. лв. В състава на дружеството, което е с холдингова структура, влизат над 50 компании. Холдингът контролира активи в областта на търговията с химически продукти: внос и износ на суров петрол, петролни деривати, пластмаси и пластмасови изделия, каучук и каучукови изделия и над 30 000 вида химикали, търговията с торове и препарати; внос и търговия с консумативи и препарати за хуманитарна и ветеринарна медицина; селското стопанство. Съвсем скоро се очаква акциите на Химимпорт да бъдат въведени за търговия на БФБ-София.

Свързани компании:

Химимпорт АД(CHIM)

Параходство Българско речно плаване АД(BRP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:48 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още