IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гражданска отговорност ще важи само за България до присъединяването към ЕС

След присъединяването ни задължителната застраховка ще важи за цялата територия на Европейския съюз

17:49 | 05.04.06 г.
Гражданска отговорност ще важи само за България до присъединяването към ЕС
Застраховката “Гражданска отговорност” ще важи само за територията на България до датата ни на присъединяване към Европейския съюз, стана ясно от сайта на Комисията за финансов надзор.

След присъединяването ни към ЕС задължителната застраховка ще важи за цялата територия на Европейския съюз. Промяната се регламентира с приетите днес от КФН указания относно тълкуването на части от Кодекса за застраховането, свързани с действието на договора за задължителна застраховка Гражданска отговорност, с оглед датата на влизане в сила на Договора за присъединяване на България към Европейския съюз.

Според указанията за застраховката “Зелена карта” до присъединяването ни ще се сключва отделен договор. От датата на присъединяване сключените полици ще важат за цялата територия на ЕС, независимо какво е включено в тях.

Не може да се изисква анекс към вече сключената полица, сключването на нова полица или доплащане към действащата полица, допълниха от комисията.

КФН съобщи още, че не е издала окончателна забрана за публикуване на коригирано търгово предложение от “Феста Холдинг” АД, гр. София, за закупуване чрез инвестиционен посредник “Евродилинг” АД на акции на “Винком” АД, гр. Поморие, от останалите акционери на дружеството.

Търговият предложител Феста Холдинг притежава 92,3 на сто от капитала на дружеството, а предложената цена на акция е 9,77 лв. Предложението се счита за прието с мълчаливо съгласие.

Свързани компании:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:21 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още