IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Агенция за държавна финансова инспекция ще проверява бюджетните организации

Целта на държавната финансова инспекция е да защитава публичните финансови интереси

14:32 | 05.04.06 г.
Автор - снимка
Създател
Агенция за държавна финансова инспекция ще проверява бюджетните организации
Към министъра на финансите да се създаде Агенция за държавна финансова инспекция, предвиждат приети на второ четене от парламента текстове от законопроекта за държавната финансова инспекция.

Инспекцията ще се осъществява в бюджетните организации, търговските дружества с блокираща квота държавно или общинско участие в капитала, в юридическите лица, които имат задължения, гарантирани с държавно или общинско участие, в тези по Закона за юридическите лица с нестопанска цел и неперсонифицираните дружества по Закона за задълженията и договорите, в които държавата или общината участват пряко или косвено в имуществото им.

Структурата, съставът и организацията на работата на агенцията ще се определят с устройствен правилник, приет от Министерския съвет.

Целта на държавната финансова инспекция е да защитава публичните финансови интереси. Тя ще се извършва по постъпили молби, жалби и сигнали за нарушения, по искане на Министерския съвет или министъра на финансите, както и за проверка на процедури по възлагане и изпълнение на обществени поръчки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:01 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още