IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Отпускат инвестиционен заем от 2,5 млн. лв. на „Агротехника“ - Карлово

Дружеството, което е единственият производител на трактори в България, ще се кредитира от страна на фонда за продукция на между 50 и 150 броя трактора

16:05 | 04.04.06 г.
Автор - снимка
Създател
Отпускат инвестиционен заем от 2,5 млн. лв. на „Агротехника“ - Карлово

Агротехника“ - Карлово да бъде включено в програмата „Техника“ на ДФ „Земеделие“ - ангажимент за това бе поет по време на днешната дискусия в КНСБ за състоянието и перспективите на тракторостроенето в България, съобщиха от синдиката.

Дружеството, което е единственият производител на трактори в България, ще се кредитира от страна на фонда за продукция на между 50 и 150 броя трактора.

Решено е да се проучват възможностите за осигуряване на оборотен кредит от 500 хил. лв. и инвестиционен от 2,5 млн. лв., да се оптимизира схемата за изплащане на задълженията към ДФ "Земеделие", както и да се подпомагат постъпки на предприятието за разсрочване на данъчни и осигурителни задължения към държавата.

Към поетите ангажименти се включват и продажбата на ненужни активи на предприятието към - "ВиК" - Пловдив, Регионалното електроразпределение, Министерството на отбраната, Министерството на образованието и науката и община Карлово и търсенето на инвеститор за съвместно производство.

До два месеца ще се състои повторна среща, на която ще се обсъдят предприетите мерки, уточниха от КНСБ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:42 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още