IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Citigroup и Lehman Brothers разгледаха възможностите за инвестиции у нас

Пред компаниите бяха представени проектите за изграждане на магистралите “Струма”, “Марица”, “Черно море”, за чието строителство са необходими над един милиард евро

13:08 | 04.04.06 г.
Автор - снимка
Създател
Citigroup и Lehman Brothers разгледаха възможностите за инвестиции у нас

Възможностите за инвестиции в инфраструктурата около бъдещите американски бази у нас, в магистралите, във водоснабдителната система и нефтопроводите Бургас – Александруполис и Бургас – Вльора представи министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов в Ню Йорк на срещи с едни от най-големите финансово-инвестиционни компании – “Citigroup Public Finance Group” и “Lehman Brothers”, съобщиха от Министерство на регионалното развитие и благоустройството.

Срещите на министър Гагаузов са в рамките на работното му посещение в Съединените американски щати от 1 до 8 април 2006 г.

Пред компаниите бяха представени проектите за изграждане на магистралите “Струма”, “Марица”, “Черно море”, за чието строителство са необходими над един милиард евро.

Министър Гагаузов е подчертал значението на България като транспортен кръстопът, през който минават основни трансевропейски коридори, като целта на правителството е да привлече партньори чрез отдаване на концесия на атрактивни участъци от пътната мрежа.

Подобни договори за публично – частно партньорство ще се търсят и за изграждане на язовири в страната, както и за подобряване на водоснабдителните услуги.

Представителите на финансовите институции са се запознали и с проекта за изграждане на универсален терминал в Бургас за захранване на петролопроводите Бургас – Александруполис и Бургас – Вльора.

През следващите шест години в България се очаква да влязат 12 млрд. евро по линия на програми, свързани с членството на България в Европейския съюз, но това няма да намали значението на частното финансиране, защото ние се нуждаем от допълнителни средства за инфраструктурата“, каза министър Гагаузов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:44 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още