IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Доминант Финанс направи инвестиции за 1,5 млн. евро

Днес книжата на Доминант Финанс достигнаха нова рекордна стойност от 845 лв. за брой при изтъргуван обем от 15 акции

11:22 | 03.04.06 г.
Автор - снимка
Създател
Доминант Финанс направи инвестиции за 1,5 млн. евро

Доминант Финанс АД закупи дялове в осем дружества на стойност от 1.5 милиона евро при пазарна цена на акциите от около 3.3 милиона евро, според информация на дружеството, публикувана от БФБ – София.

Инвестицията се финансира от тригодишен заем на стойност 1.5 милиона евро, и е извършена в изпълнение на решение на Общото събрание на акционерите, проведено на 17 март 2006 г.

Придобитите дялове са в дружествата Diamandco A.B.E.E. с предмет на дейност производство на пластмасови изделия(45% от капитала), Hellenic Supply Union S.A. с предмет на дейност в сферата на компютрите, IT решения, обслужване и др. (30%), ASTRIA S.A., което се занимава с производство на рекламни билбордове (45%), Endysi S.A., производител на специални облекла (40%), EL.VI.FIL. S.A., производител на индустриални филтри (5%), Thrace Sport Equipment S.A., производител и доставчик на спортни съоръжения (35%), производителя на медицински материали от титан Northern Greece Medical Equipment S.A. (40%) и Farmer S.A., производител на лекарствени средства и санитария (45%).

От Доминант Финанс съобщават още, че преговорите за сътрудничество с компаниите Chesterfield USA, LLC и Wholesale Chesterfield Greece, Inc. се намират във финалната си фаза. Сътрудничеството се отнася до производството на мебели, носещи марката “Chesterfield”, във фабриките на фирма EL.VI.FIL. S.A., която ще промени сферата си на дейност за тази цел. На този етап капиталът на EL.VI.FIL. S.A. се контролира от Доминант Финанс АД (5%), Hellenic Supply Union S.A. (50%) и Wholesale Chesterfield Greece (45%).

В договорената схема се включва и участие в размер на 20% на Доминант Финанс в капитала на Chesterfield USA и Wholesale Chesterfield Greece. Целта на това участие е основаването на джойнт-венчър, контролиран по равно от Доминант Финанс и Chesterfield USA, който ще има ексклузивен лиценз върху интелектуалните права на търговската марка Chesterfield за Балканите и Близкия Изток.

Днес книжата на Доминант Финанс достигнаха нова рекордна стойност от 845 лв. за брой при изтъргуван обем от 15 акции.

Свързани компании:

Доминант финанс АД(4DF)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:54 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още