IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Българска роза – Севтополис увеличава двойно капитала си

Новоемитираните акции ще се придобият от акционерите пропорцинално на притежаваните от тях акции

10:51 | 03.04.06 г.
Българска роза – Севтополис увеличава двойно капитала си

С решение на Съвета на директорите на основните акционери Софарма АД и Телсо АД е взето решение за увеличение на капитала на Българска роза – Севтополис до 6,033 млн. лв. чрез емитиране на нови акции в съотношение 1:1 с досегашния брой акции.

Новоемитираните акции ще се придобият от акционерите пропорцинално на притежаваните от тях акции, става ясно от отчета на дружеството, публикуван на Българска фондова борса АД.

Целта на увеличението е основно да се постигне цялостно саниране на дружеството. Също така е взето решение за предоставяне на депозит за предстоящото увеличение на капитала, което да подобри междувременно ликвидните възможности на дружеството.

В края на март 2006 г. Българска роза-Севтополис АД – Казанлък погаси задълженията си по преоформените в държавен дълг кредити по ЗУНК в размер на 8,014 млн. лв.

Компанията отчете нетна одитирана печалба за 2005 г. в размер на 1,692 млн. лв. спрямо 676 хил. лв. година по-рано. Софарма АД притежава 49% от капитала, докато Телсо АД е с 14,842 на сто.

До момента бяха изтъргувани 5299 броя от книжата на дружеството на цени между 6,75 и 6,89 лв., или с 0,44 на сто по-скъпо от петък.

Свързани компании:

Българска роза-Севтополис АД(4BJ)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:15 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още