IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

България ще става център за квалификация и преквалификация на Балканите

Като първа стъпка в тази посока се счита предвидената регионална среща в София на Икономически и социални съвети и сродни организации от Балканите

12:49 | 31.03.06 г.
Автор - снимка
Създател
България ще става център за квалификация и преквалификация на Балканите

Поставили сме си една доста амбициозна цел – да направим България един от центровете за квалификация и преквалификация на Балканите”, заяви министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова на среща с генералния секретар на Европейския икономически и социален комитет Патрик Вентурини.

Като първа стъпка в тази посока се счита предвидената регионална среща в София на Икономически и социални съвети и сродни организации от Балканите или от Югоизточна Европа. Срещата ще се организира съвместно с Икономическия и социален съвет, съобщиха от социалното министерство.

Според председателя на Икономическия и социален съвет Лалко Дулевски подобна балканска среща ще сложи началото на интерактивна система за обмен на информация между отделните държави и ще позволи съвместното решаване на проблеми в областта.

Патрик Вентурини заяви, че страната ни има напредък в социално-икономическата сфера през последните години, като според него България ще се присъедини към Европейския съюз на 1 януари 2007 година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:50 | 31.03.06 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още