IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

МИЕ: Топлофикация-София да намали разходите си, преди да иска нови цени

Експерти на икономическото министерство посочват, че е възможно да се ограничат разходите на дружеството за служебни пътувания и командировки

11:20 | 31.03.06 г.
Автор - снимка
Създател
МИЕ: Топлофикация-София да намали разходите си, преди да иска нови цени

Министерството на икономиката и енергетиката (МИЕ) ще препоръча на "Топлофикация - София" АД да направи ново предложение на Държавната комисия по енергийно и водно регулиране за цени на топлоенергията, съобщи пресцентърът на министерството.

Според експертните оценки на МИЕ е възможно намаляване на разходите за материали на дружеството, в които се включват и разходите за автотранспорт, материалите за текущо поддържане, разходите за вода и електрическа енергия за собствени нужди и разходите за управление.

Възможно е да се намерят и възможности и резерви за ограничаване на нарастването на „други разходи“, в които влизат служебни пътувания и командировки на персонала, както и за повишаване ефективността на работа на заетия персонал в дружеството.

В експертните оценки не са посочени точни параметри за съкращаване на разходите, за да не се влияе на оценката на независимия регулатор“, пише в съобщението.

Работната група от министерството посочва като основен и най-тежък проблем на дружеството събираемостта на вземанията от продадена топлинна енергия на населението.

Експертите смятат, че е необходима коренна промяна в политиката на дружеството към потребителите. В тази насока следва да се подобри както мениджмънтът, така и медийната политика на дружеството.

Българската държава има дял от 41,8% в капитала на софийската топлофикация, чиито дългове само към Булгаргаз възлизат на над 158 млн. лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:03 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още