IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

ДКЕВР утвърди повишение от близо 14% в цените на „ТЕЦ Бобовдол”

Промяната няма да се отрази на крайните потребители на електрическа енергия, подчертаха от комисията

18:22 | 30.03.06 г.
Автор - снимка
Създател
ДКЕВР утвърди повишение от близо 14% в цените на „ТЕЦ Бобовдол”

Днес на закрито заседание Държаваната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) взе решение за промяна на цената за енергия на „ТЕЦ Бобовдол” ЕАД, съобщиха от комисията. От април тя става 55,26 лв./МВтч без ДДС, или увеличение от 13,78%.

Решението е взето след внимателна оценка на обстоятелствата и подробен анализ на заявлението на дружеството, с което бе поискана нова цена за енергия от 56,68 лв./ МВтч без ДДС. Към момента цената е 48,56 лв./ МВтч без ДДС. ДКЕВР отхвърли предложеното от „ТЕЦ Бобовдол” ЕАД за увеличение на цената за разполагаемост.

Мотивите за изменение на цената са увеличение на транспортните разходи, увеличение на цената на доставеното енергийно гориво, както и увеличението на разходите за течни горива.

Промяната в цената на „ТЕЦ Бобовдол” ЕАД няма да се отрази на крайните потребители на електрическа енергия”, подчерта проф. Константин Шушулов, председател на ДКЕВР.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:01 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още