IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Овчаров поиска извънпланов одит на Топлофикация – София

Изискан е анализ на задълженията и вземанията на дружеството; към 12 март компанията дължи 158 млн. лв. на Булгаргаз

17:02 | 29.03.06 г.
Автор - снимка
Създател
Овчаров поиска извънпланов одит на Топлофикация – София

Министърът на икономиката и енергетиката Румен Овчаров поиска днес от финансовия министър Пламен Орешарски извънпланов одит на “Топлофикация – София” АД.

Като основен предмет на одита е поискан анализ на задълженията и вземанията на дружеството към 31 март 2006 г. Получената информация ще бъде използвана за изготвяне на позицията на държавата по задълженията на “Топлофикация – София” АД към “Булгаргаз” ЕАД.

Българската държава е едноличен собственик на газовата компания и миноритарен собственик на софийската топлофикация с 41,80% от капитала на дружеството.

Към 12 март 2006 г. размерът на задълженията към газовата компания е общо 158,406 милиона лева. В същото време дружеството трудно събира дълговете, които имат към него абонатите му.

Констатациите по извършената съвместна проверка на Министерство на икономиката и енергетиката и Столична община относно обосноваността на предложението на “Топлофикация – София” АД за увеличение на цените на топлинната енергия ще бъдат обявени в петък, 31 март.

Вчера повишение на цените поиска и ТЕЦ Бобовдол – ден, след като бе одобрено увеличението с 2,11% при природния газ, за което настояха от Булгаргаз.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:19 | 22.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още