IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Орешарски обеща на Турция да ограничи търговията в безмитните зони

Турската страна е проявила особен интерес към дейността на стартиралата от началото на годината Национална агенция за приходите

17:53 | 28.03.06 г.
Автор - снимка
Създател
Орешарски обеща на Турция да ограничи търговията в безмитните зони

Българското правителство има сериозни намерения да ограничи търговията в безмитните зони и най-вече в безмитните бензиностанции, е уверил министърът на финансите Пламен Орешарски своя турски колега Кеман Унакътан по време на посещението си в Турция.

Конкретните параметри на тези мерки са предвидени в проекта на Закон за безмитната търговия, който предстои да бъде приет от Народното събрание.

В рамките на срещата българската страна е поставила няколко конкретни въпроса за разрешаване от турската страна, свързани с пограничните райони, съобщиха от финансовото министерство. Обсъдени са случаите с преминаването на камиони от малък клас от Турция към нашата страна, без да бъдат обмитявани, което стимулира т.нар. „куфарна търговия”.

Двете страни са изразили и готовността си за полагането на усилия за увеличаване на ефективността на взаимната информираност на митническите администрации на България и Турция по отношение на трафика на стоки.

Освен това турската страна е проявила особен интерес към дейността на стартиралата от началото на годината Национална агенция за приходите. В тази връзка през април работна група от приходната администрация на Турция ще посети България за обмяна на опит.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:54 | 28.03.06 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още