IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

ДКЕВР решава за по-високите цени на ТЕЦ Бобовдол в четвъртък

Мотивите, посочени от ТЕЦ „Бобовдол” за исканото увеличение, са по-скъпите цени на доставка, транспортни разходи и разходи за течни горива

13:57 | 28.03.06 г.
Автор - снимка
Създател
ДКЕВР решава за по-високите цени на ТЕЦ Бобовдол в четвъртък

На открито заседание днес Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) разгледа искането на „ТЕЦ Бобовдол” ЕАД за промяна на цената, по която дружеството продава електрическата енергия, съобщиха от комисията.

В момента продажната цена на „ТЕЦ Бобовдол” ЕАД е 48,56 лв./МВтч. От централата са поискали тя да стане 56,68 лв./МВтч.

Комисията няма да допусне да се стигне до декапитализация на дружеството, но предстои да разгледа внимателно мотивите за исканата корекция в цената и да реши до каква степен предложението на „ТЕЦ Бобовдол” ЕАД може да бъде удовлетворено“, заяви председателят на ДКЕВР проф. Константин Шушулов.

Мотивите, посочени от ТЕЦ „Бобовдол” за промяна на енергийната цена, произвеждана от дружеството, са увеличение на цената на доставеното енергийно гориво, увеличение на транспортните разходи, както и по-високи разходи за течни горива.

На закрито заседание този четвъртък, 30 март 2006 г., комисията ще обсъди допълнително заявлението на дружеството за промяна на цените и ще обяви решението си.

По отношение на финансовото състояние на „Топлофикация”- София, професор Шушулов коментира, че най-големият проблем на дружеството продължава да бъде ниската събираемост на задълженията, които имат неговите абонати. 

В понеделник ДКЕВР утвърди повишението от 2,11 на сто в цената на природния газ, поискано от Булгаргаз.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:23 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още