IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Райфайзен Асет мениджмънт ще управлява част от портфейла на Евроинс

16:42 | 27.03.06 г.
Автор - снимка
Създател
Райфайзен Асет мениджмънт ще управлява част от портфейла на Евроинс

Евроинс повери управлението на част от портфейла си на Райфайзен Асет мениджмънт, съобщиха от БФБ – София.

Политиката на Евроинс е насочена към осигуряване на максимална прозрачност при управлението на активите на дружеството. Затова бе взето и решението да се предостави управлението на застрахователните резерви на компанията на Райфайзен Асет Мениджмънт“, каза за Investor.bg директорът за връзки с инвеститорите на Евроинс Мая Иванова.

Печалбата на застрахователната компания за 2005 година е в размер на 1,39 млн. лв. спрямо 593 хил. лв. за 2004 година. Техническите резерви към края на миналата година възлизат на 7,39 млн. лв., в сравнение с 6,55 млн. лв. за предходния отчетен период.

На 21 април ще се проведе Oбщо събрание на акционерите, на което ще бъде гласувано увеличение на капитала с 1 млн. лв. до 6 млн. лв. за сметка на част от миналогодишната печалба, както и разпределяне на дивидент в размер на 250 000 лв., или 0,05 лв. на акция.

Книжата на Евроинс се търгуват на БФБ – София от 30 януари 2006 година. Днес по позицията не бяха сключвани сделки. В петък акциите на дружеството отбелязаха минимално повишение от 0,25% до ниво от 4,05 лв. за брой.

Свързани компании:

ЗД Евроинс АД(5IC)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:48 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още