IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата за 27 март

08:05 | 27.03.06 г.
Автор - снимка
Създател
Преглед на печата за 27 март
Овчаров не вижда полза от ВЕЦ на река Тунджа
в. Сега
 
България няма икономически интерес от изграждане на язовир и ВЕЦ "Тунджа", заяви по БНР министърът на икономиката и енергетиката Румен Овчаров вчера. Ден преди това той се завърна от съседна Турция, която настоява за такова съоръжение, за да се сложи край на наводненията на нейна територия. Такава инвестиция е нерентабилна, защото произвежданият от ВЕЦ-а ток ще е твърде малко, за да се изплати съоръжението, обясни Овчаров. Единственият начин обектът да бъде осигурен финансово е водата да се продава, коментира той.
 
Бойко Борисов: Строиш, но после оправяш асфалта
в. Новинар
 
Всички, които си строят къщите, да си оправят после и асфалта, който разрушават с машините, иначе да се санкционират. Това ще предложи кметът на София Бойко Борисов на Столичния общински съвет другата седмица. Идеята е в разрешителните, които общината издава, да се включи гаранция, че фирмата-изпълнител след приключване на строежа ще ремонтира и пътя пред обекта.     Градоначалникът и инспектори затвориха вчера строеж на пътя за Копитото в квартал "Витоша". Фирмата изпълнител "Портал" ЕООД ще бъде глобена между 50 и 500 лв. заради калта на пътя.
 
Европари за саниране отиват за дограми и климатици
в. Сега
 
Санирането на жилищата в България, което трябваше да намали енергийните разходи на домакинствата, на практика се изчерпва с подмяна на дограмите и с купуване на скъпи климатици. Това показва отчетът за похарчените досега средства от специалната кредитна линия на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР). Става дума за 50 млн. евро за енергоефективни мерки по жилищата. В същото време делът на българите, които се греят през зимата на дърва, е нараснал над 3 пъти след 1997 г.

Четирите банки, които раздават кредитите и 20-те процента безвъзмездна помощ, са отпуснали досега 739 заема от предвидените 30 000. Крайният срок, в който трябва да приключи проектът, е 31 декември 2006 г
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:06 | 26.03.06 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още