IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕК ни отпуска 800 хил. евро за проект за интегрирано държавно съкровище

17:23 | 24.03.06 г.
ЕК ни отпуска 800 хил. евро за проект за интегрирано държавно съкровище

Днес в Министерство на финансите се състоя официално заседание по случай стартирането на туинингпроект „Изграждане на интегрирано държавно съкровище в България”. Съвместният проект между Държавно съкровище към министерство на финансите на България и Генерална дирекция за държавно счетоводство към Министерство на икономиката и финансите на Италия бе окончателно одобрен през месец февруари 2006 г. , припомнят от Министерство на финансите.

Работата по проекта с италианските партньори ще продължи 21 месеца и има за цел укрепване на техническия и административен капацитет на България в областта на държавното съкровище.

За изпълнението на проекта, финансиран от Европейската комисия, са предвидени около 800 000 евро по програма ФАР, а съфинансирането от държавния бюджет е в размер на 10% от тази сума.

В рамките на туинингпроекта ще се изработи модел за Интегрирано държавно съкровище, както и средносрочна стратегия за внедряването му. Функциите на този модел ще бъдат подчинени на ясно дефинирани нормативни правила и процедури. Законовата рамка и правилата за прилагането й ще бъдат актуализирани и хармонизирани с европейските стандарти, а служителите, работещи в тази област, ще бъдат обучени.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:04 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още