IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 24 март

08:22 | 24.03.06 г.
Преглед на печата за 24 март
3000 сгради влизат в план за саниране

С 250 млн. лева инвестиция държавата и общините ще пестят до 2 млрд. киловатчаса ток

в. Сега

Мащабен план за саниране на около 3000 държавни и общински постройки разкри министърът на икономиката и енергетиката вчера. Мерките ще обхванат административни сгради, болници, училища и детски градини. Планът, представен от Румен Овчаров на форум за енергийната ефективност в НДК, предвижда три направления - топлинна изолация, подмяна на дограми и ново улично осветление. За осъществяването му са необходими към 208 млн. евро, а очакваните икономии са до 2 млрд. кВтч електроенергия годишно, обяви министър Овчаров.

Оглавяваното от него ведомство вече е обработило информация за стари и гълтащи ток сгради в 220 общини.

Затвор и за ДДС измамите

в. Сега

Наказателна отговорност за измамите с ДДС ще бъде въведена с промените в Наказателния кодекс. В новия закон за ДДС пък ще се въведе солидарна отговорност в случаите на злоупотреба с правото на данъчен кредит. Предвижда се ДДС сметката да отпадне. И двата нормативни документа ще влязат в правителството до края на март, стана ясно след второто заседание на правителствената комисия срещу корупцията вчера.

Приходната агенция ревизира 322 задължени лица. 177 от ревизиите са приключили с актове за близо 4 млн.лв., съобщи шефката на агенцията Мария Мургина.

Кърпят през пръсти улиците в София

Ремонтите в останалите градове издържат два пъти по-дълго

в. Стандарт

Най-некачествените ремонти на улици се правят в София. Кръпките на столичните шосета издържат два пъти по-кратко време, отколкото в останалите градове. Това заяви шефът на Изпълнителна агенция "Пътища" Веселин Георгиев. Технологията за пълнене на ямите е една и съща навсякъде в страната. Явно причината за лошото изпълнение е липсата на контрол върху работата на фирмите, които извършват ремонтите, и натовареният трафик в столицата, коментира Георгиев. Той призна, че за ужасното състояние на шосетата е виновна и самата агенция.

177 богаташи укрили 4 млн. лв. данъци

в. Новинар

Националната агенция по приходите (НАП) провежда данъчни ревизии на 322 физически лица. 177 ревизии са приключили, като на лицата са определени задължения в размер на 3 873 409 лв. Това докладва шефът на НАП Мария Мургина пред Комисията по превенция и противодействие на корупцията към Министерския съвет.

В НАП е създаден информационен масив "Риск", в който се съдържат данни за потенциални и доказани извършители на измами с цел превантивен контрол, стана ясно на заседанието.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:03 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още