IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Френска компания предлага финансов лобизъм за българския бизнес

Според директора на ESL & Network Europe шансовете за отлагане на членството на България в ЕС за след 1 януари 2007 г. са минимални

12:26 | 23.03.06 г.
Автор - снимка
Създател
Френска компания предлага финансов лобизъм за българския бизнес

Френската ESL & Network Europe търси сътрудничество с български партньори с оглед бъдещото присъединяване на страната ни към ЕС, съобщиха от Българската стопанска камара, чийто зам.-председател Камен Колев се срещна с управляващия директор на компанията Филипо Джофрида.

ESL & Network Europe е създадена през 1993 г. и е специализирана в предлагането на финансов и икономически лобизъм, мониторинг и посредничество чрез повече от 20-те си представителства в цял свят. Методът на работата й се основава на контактите на представителствата й с ключови ръководители на европейските институции, европейски обществени лидери и политици.

Ролята на ESL & Network Europe е да съобщи на организациите и техните ръководители нужната предварителна информация за същността на тези решения и чрез своята международна мрежа да предложи специфичен методически подход, който да позволи на ръководителите да предвидят действията си.

Базирайки се на контактите си с отговорни представители на европейските институции, директорът на ESL & Network Europe изрази мнение, че шансовете за отлагане на пълноправното членство на България в ЕС за след 1 януари 2007 г. са минимални.

По думите му България и Румъния са в по-добра позиция спрямо новите страни-членки на ЕС, тъй като двете балкански страни имат възможност да се предпазят от грешките, които са били допуснати в хода на интеграционния процес от Централноевропейските държави.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:54 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още