IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 23 март

08:14 | 23.03.06 г.
Автор - снимка
Създател
Преглед на печата за 23 март

Министър Кунева вбеси управляващите заради ЕС

в. Сега

Министърът по европейските въпроси Меглена Кунева си навлече гнева на депутатите от управляващата коалиция, след като съобщи първо пред членовете на Висшия съдебен съвет доклада от последната партньорска проверка. Евроекспертите не одобряват промените в конституцията, които се правят заради приемането на България в ЕС. Те дори препоръчват заради това да се задейства предпазната клауза по глава "Правосъдие и вътрешен ред".

От името на Брюксел Кунева разкритикува промените в конституцията, които предстои да бъдат приети окончателно, на трето четене в парламента. "Не оставяйте собствената си къща в ръцете на изпълнителната и законодателната власт! Вие сте достатъчно уважавана и силна институция, която може да наложи своите виждания", обърна се министърът към магистратите. "Докладът на Европейската комисия от мониторинга на правосъдието и вътрешния ред на България е отрицателен и тревожен. Целият доклад за напредъка на България ще излезе на 17 май и да не се учудвате, че ще е тревожен", предупреди Кунева ВСС. Задействането на предпазната клауза означава, че след като България бъде приета в ЕС, три години решенията на българските съдилища няма да бъдат признавани в съюза.

Общините пак искат част от концесионните такси

в. Сега

Между 30 и 50% от концесионните възнаграждения за плажовете да се преотстъпват на общините, които да инвестират средствата в изграждане на инфраструктурата. Това предложи кметът на Бяла и председател на асоциацията на черноморските общини Илиян Цонев на депутатите от регионалната комисия. Вчера те приеха на първо четене проектозакона за Черноморското крайбрежие. Местната власт предлага още тя да стопанисва неотдадените на концесия плажове, а не да се управляват от областните управители.

Пееща баня хит на “Стройко”

в. Стандарт

Кабина, в която има душ, парна баня и масажор за крака и тяло, е хит на пролетното изложение "Стройко 2000". Докато се къпете, ще слушате любимата си музика, защото кабината е оборудвана и с радио, вход за CD и за телефон. Парната баня TT810 е с контролен дисплей, на който е изписано оставащото време и температурата в помещението. Можете да настроите чудото на техниката за продължителност на процедурата от 10 до 98 минути и температура от 20 до 60 градуса. Ако спре водата, системата се изключва автоматично. Освен това се самопочиства с помощта на озонов генератор. На изложението се предлагат и модели с вграден телевизор. Цената на пеещата парна баня е 2500 лв. Доставката и монтажът са безплатни.  

България е сред хитовете на 2006 г.

в. Сега

България е сред хитовете на 2006 г., коментира унгарската национална телевизия по време на туристическото изложение UTAZAS'2006 в Будапеща. За шести път страната ни представи различните си видове туризъм на най-голямата международна борса в Унгария. Тази година още пет нови унгарски туроператора ще рекламират страната ни, съобщиха от Държавната агенция по туризъм. Това са Utas Tours, TGV Tours, Jalta Tours, Avantgarde и Gulet Touristiк. С тях туроператорите, които ще предлагат България като туристическа дестинация, става 15.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:46 | 24.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още