IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Отпускат 5 млн. лв. за инфраструктурата на проекта на Montupet в Русе

През следващите три години Montupet ще инвестира 70 млн. лв. в изграждането на завод за автомобилни части за Рено, Пежо, Ауди и Форд в Индустриалния парк в Русе

14:30 | 22.03.06 г.
Отпускат 5 млн. лв. за инфраструктурата на проекта на Montupet в Русе

Правителството осигурява 4,7 млн. лв. от централния бюджет за изграждане на техническата инфраструктура – водопровод, канализация и пътища, необходима за реализацията на инвестиционния план на френската компания Montupet S.A. в Русе, съобщават от правителствения пресцентър.

През миналата година компанията получи сертификат за Първи клас инвеститор. Още 1,956 млн. лв. ще бъдат предоставени за електроснабдяване на Индустриален парк Русе.

През следващите три години Montupet S.A. ще инвестира 70 млн. лв. в изграждането на завод за алуминиеви автомобилни части за световните марки Рено, Пежо, Ауди и Форд в Индустриалния парк в Русе. Ще бъдат създадени най-малко 500 работни места. Целта е заводът да стане главното производствено звено на компанията в Европа.

Проектът е насочен към задоволяване на нуждите на производителите на автомобили и техните доставчици в Централна и Източна Европа. Цялата продукция ще бъде предназначена за износ – за Рено, Пежо-Ситроен, Ауди; Форд и Рено; Дачия, ТРВ (Чешка Република), Континентал-Тевес (Словакия).

Предвижда се и откриването на офис, който ще се занимава с търсенето на доставчици в България на техника, екипировка, суровини и консумативи.

Френската Montupet S.A. има заводи във Франция, Испания, Канада, Северна Ирландия, Мексико и т.н. Партньор е на Дженерал моторс, Крайслер, Форд, Пежо, Рено и др. В компанията работят 3 700 души.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:17 | 09.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още