IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

От 2,30 лв. започват цените по новата услуга Телепоща

Доставката на съобщението се извършва в рамките на работното време на пощенските станции с доставъчни служби

13:37 | 21.03.06 г.
Автор - снимка
Създател
От 2,30 лв. започват цените по новата услуга Телепоща

В сряда, 22 март, официално ще бъде въведена в експлоатация новата услуга на „Български пощи“ ЕАД – Телепоща, съобщиха от дружеството.

Цените на услугата, чието разработване се наложи след спирането на телеграмите, започват от 2,30 лв. за „Обикновена телепоща“. За допълнителните услуги се добавят: за луксозна поръчка - 0.50 лв., до поискване - 0.40 лв и с известие за доставяне - 0.54 лв.

Телепоща представлява приемане и доставяне като вътрешни пощенски пратки на съобщения чрез далекосъобщителни средства – факсимилни апарати и телетипни машини, включени в обществената телефонна и телексна мрежа на БТК АД.

По своя характер съобщенията са текстови или графични документи, контрастно написани на ръка, на пишеща машина и по типографски начин, но само в обхвата на една бланка служебен формуляр по БДС за едно съобщение.

Доставката на съобщението се извършва в рамките на работното време на пощенските станции с доставъчни служби. Срокът за доставка до получатели в района на пощенски станции с открити факсимилни и телеграфни служби е до 12 часа от подаване на съобщението, а за пощенски станции без тези служби е до 24 часа от подаване на съобщението.

Свързани компании:

БТК АД (отписана)(5BT)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:45 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още