IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Златен лев холдинг: Доволни сме, че сме на борсата

Днес проспект в КФН е подало Финтекско АД, което означава, че до месец дружеството би трябвало да се листва на борсата

15:04 | 17.03.06 г.
Снимка: Corbis
Снимка: Corbis

Доволни сме, че интересът към акциите на нашето дружество е толкова голям и от факта, че въобще сме на борсата”, каза за Investor.bg изпълнителният директор на Златен лев холдинг Христо Памукчиев.

Днес чрез емисия на вторично публично предлагане бившият приватизационен холдинг дебютира на Българска фондова борса АД. Сключени бяха 156 сделки за общо 62 689 броя на нива между 2,35 и 3,00 лв. Средната цена за деня е 2,59 лв. на акция, а офертите по позицията в края на търговската сесия останаха на нива от 2,50 лв. купува и 2,69 лв. продава.

Не бих желал да коментирам средната цена, тъй като тя се определя от търсенето и предлагането. Към момента free-float-ът e около 50 на сто“, добави Памукчиев.

Компанията попадна на борсата след измененията в Закона за публично предлагане на ценни книжа, направени в началото на миналата година и влезли в сила на 14 май 2005 г. Според промените публично е всяко дружество, което има повече от 10 000 акционери в последния ден на две последователни календарни години.

В списъка попадат още Финтекско АД и Сиконко Холдинг АД. Днес проспект в Комисията за финансов надзор е подал Финтекско, което би означавало, че до месец дружеството ще се листва на борсата, каза пред Investor.bg Димана Ранкова, заместник-председател на КФН, ръководещ управление “Надзор на инвестиционната дейност”.

Основни акционери в Златен Лев Холдинг са “Изола Бългериан Инвестмънтс” ЕООД с 24,55% и “Линдсел Ентърпрайсиз” Лтд., Кипър, гр. Никозия с 6,35%. Членовете на Съвета на директорите на дружеството притежават общо 969 255, или 14,95 на сто от капитала.

През миналата година капиталът на холдинга бе увеличен от 1 296 392 лв. на 6 481 960 лв. със собствени средства за сметка на неразпределена печалба от предходни години. По този начин всеки акционер получи срещу една от притежаваните от него акции четири нови от холдинга.

Холдингът е мажоритарен собственик в десет дружества, от които девет дъщерни и едно асоциирано.

Свързани компании:

Златен лев Холдинг АД(HLEV)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:26 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още