IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Неохим ще изкупува до 3% от акциите си

Това е трето обявено предложение за обратно изкупуване, като първото не бе осъществено.

11:03 | 17.03.06 г.
Автор - снимка
Създател
Неохим ще изкупува до 3% от акциите си

Съветът на директорите на "Неохим" АД, Димитровград свиква редовно Общо събрание на акционерите на 9 юни 2006 г., на което ще предложи обратно изкупуване на до 3% от общия брой акции, издадени от дружеството към момента, или до 79 630 броя акции, показва съобщение в „Държавен вестник“.

Минималната цена на обратно изкупуване ще бъде 30 лв., а максималната - 35 лв. за акция“, уточни за Investor.bg Александър Ганев, директор за връзки с инвеститорите на дружеството.

Срокът на извършване на обратното изкупуване (в това число и заплащане на изкупените акции) е до 180 календарни дни, считано от деня, следващ датата на оповестяване по реда на чл. 111, ал.6 от ЗППЦК. В случай на изчерпване на определено количество, процедурата по обратното изкупуване се прекратява като успешно приключила.

В случай че в определения срок не се изкупи максималният брой акции, фиксиран в решението, Общото събрание овластява Съвета на директорите да удължи срока с нови 180 календарни дни при съответно прилагане на предходното изречение.

Това е трето обявено предложение за обратно изкупуване, като първото не бе осъществено. Второто бе през миналата година на нива от 20 до 30 лв.

Към момента офертите по позицията са 38,48 лв. купува и 38,84 лв. продава.

Свързани компании:

Неохим АД(NEOH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:02 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още