IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Шнайдер Електрик България получава сертификат за инвестиция III клас

Компанията ще вложи 31 млн. лв. до 2008 г. в изграждането на втори свой завод у нас – близо до Пловдив

09:34 | 17.03.06 г.
Автор - снимка
Създател
В завода на компанията в Перущица работят над 250 служители. Снимка: БАИ
В завода на компанията в Перущица работят над 250 служители. Снимка: БАИ

Шнайдер Електрик България” ЕООД ще получи сертификат, издаден от Българска агенция за инвестиции (БАИ), за инвеститор „Трети клас” по силата на Закона за насърчаване на инвестициите, съобщиха от агенцията.

Сертификатът се издава на българското дружество на “Шнайдер Електрик Индъстриз”, Франция за проект за изграждане на нови производствени мощности в района на с. Радиново, Пловдив.

Инвестиционният план на „Шнайдер Електрик България ЕООД“ предвижда вложения от 31 млн. лева за периода 2006-2008 г. в изграждането на втория завод на компанията в България, в близост до град Пловдив, за производство на широка гама електротехнически изделия.

Новото предприятие ще бъде изградено “на зелено” и в перспектива ще позволи значителното нарастване на продукцията на фирмата в България, като допълнение към продукцията на първия завод на Шнайдер Електрик в Перущица, където няма възможности за бъдещо разширяване.

Проектът предвижда изграждането на новия завод да се извърши на два етапа. През първият етап с продължителност от 3 години (2006-2008 г.) инвеститорът ще изгради цехове, складове и технически помещения с обща площ 5000 кв. м. и допълнителни офис и сервизни помещения с площ 1660 кв. м. С реализирането на първата фаза от инвестиционния план на компанията ще бъдат разкрити 320 нови работни места и над 150 работни места в свързани и обслужващи дейности.

По време на втория етап от проекта (2009-2011 г.), производствената площ на новото предприятие на Шнайдер ще бъде удвоена и ще бъдат разкрити допълнително нови 430 работни места.

Първият завод на Шнайдер Електрик в България функционира в гр. Перущица от 1999 г. До момента в разширяването и модернизацията на производствения процес на електротехнически изделия, главно прекъсвачи, са инвестирани над 7 млн. евро. В предприятието в Перущица работят над 250 служители.

Над 80% от продукцията, произведена в България, е предназначена за износ, като различните изделия се използват в редица сектори като енергетика, инфраструктура, индустрия, строителство и други.

Шнайдер Електрик България” ЕООД е дъщерно дружество на корпорацията Schneider Electric Industries SAS, Франция, която, от своя страна, е част от многонационалната група Schneider Electric SA. Групата Schneider Electric е водеща в света в производството на оборудване, системи и прекъсвачи в областта на електроразпределението и на средства за промишлената автоматизация и контрол. Годишният обем на продажбите на групата за 2004 г. възлизат на над 10 млрд. евро. Корпорацията има 190 производствени единици по целия свят и около 85 000 служители в 130 държави.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:49 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още