IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

ВАС отмени решението за спиране на конкурса за ТЕЦ “Бобов дол”

В началото на този месец сегашният изпълнителен директор на Агенцията за приватизация Тодор Николов заяви, че според него предложените условия са достатъчно добри и че агенцията ще се съобрази с решението на ВАС

18:56 | 14.03.06 г.
Автор - снимка
Създател
ВАС отмени решението за спиране на конкурса за ТЕЦ “Бобов дол”

Върховният административен съд (ВАС) отмени решението на предишния изпълнителен директор на Агенция за приватизация (АП), с което бе прекратен конкурсът на един етап за продажба на до 100% от капитала на ТЕЦ “Бобов дол” ЕАД, съобщиха от съда. Преписката се връща в АП за ново произнасяне.  

Решението може да се обжалва пред петчленен състав на ВАС в 14-дневен срок от обявяването му.

Съдебният състав е приел, че жалбата на “Държавно предприятие за електричество” АД (Гърция) срещу спирането на приватизационната процедура е основателна. Гръцката компания предложи 36,17 млн. евро за 51% от капитала на ТЕЦ “Бобов дол” и 34,8 млн. евро за увеличение на капитала. Поет бе и ангажимент до 2007 г. да бъдат платени 34,75 млн. евро за остатъчния пакет от 33%.

Конкурсът обаче бе прекратен в края на юни миналата година, тъй като според тогавашното ръководство на АП подадените оферти не са били достатъчно атрактивни.

В началото на този месец сегашният изпълнителен директор на Агенцията за приватизация Тодор Николов заяви, че според него предложените условия са достатъчно добри и че агенцията ще се съобрази с решението на ВАС.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:56 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още