IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гоце Делчев БТ ще погаси просрочени задължения за 1,56 млн. лв.

17:30 | 13.03.06 г.
Автор - снимка
Създател
Гоце Делчев БТ ще погаси просрочени задължения за 1,56 млн. лв.

На 10 март Гоце Делчев БТ е сключило споразумение с Благоевград БТ за погасяване на просрочени задължения, съобщиха от БФБ – София.

В споразумението се посочва, че Гоце Делчев БТ се задължава да погаси задължения към Благоевград БТ в размер на 1,56 млн. лева, като за целта ще бъдат използвани всички постъпления от продажбата на почивната станция в местността Попови ливади или Папаз чаир, а останалата част от сумата ще бъде платена чрез предаване на манипулиран ферментирал тютюн или други активи на дружеството.

През юли миналата година станцията, която се намира в близост до град Гоце Делчев, бе обявена за продажба на цена от 1,03 млн. лв. без ДДС, но на насрочения търг не се явиха купувачи. В приложенията към годишния финансов отчет на дружеството се посочва, че предстои промяна в условията на тръжната документация и провеждане на нов търг за продажба на почивната база, заедно с прилежаща земя от 12 505 кв. м и изградени барбекю, спортна площадка, почивна станция с 20 двойни стаи и три апартамента, конферентна зала, ресторант, дневен и нощен бар и цялото налично оборудване.

През 2005 година Гоце Делчев БТ обяви отрицателен финансов резултат на стойност 2,28 млн. лв. спрямо 1,27 млн. лв. към 31 декември 2004 година. Общите задължения на дружеството към Благоевград БТ възлизат на 9,95 млн. лв. към края на миналата година.

Последната сделка с акции на дружеството е сключена на 23 юни 2005 година на цена от 2,50 лв. за брой. Оферти за покупка има на 1,75 лв., но липсва предлагане.


Свързани компании:

Гоце Делчев-БТ АД(GDBT)

Благоевград-БТ АД(55B)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:01 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още