IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата за 11 март

09:30 | 11.03.06 г.
Автор - снимка
Създател
Преглед на печата за 11 март

Караме в Европа без нови табели
в. Стандарт

Няма да сменяме отново номерата на колите си, след като влезем в Евросъюза. Това съобщи министърката на евроинтеграцията Меглена Кунева. Доскоро от екипа й твърдяха, че по искане на ЕС ще има втора смяна на регистрационните табели. Целта на втората смяна била да се поставят върху тях звездите на ЕС. Кунева обясни, че на колите ще трябва обаче да бъде залепен стикер с европейското знаме.

МВР шефът Румен Петков пък съобщи, че не се налага удължаване на срока, в който трябва да бъдат подменени старите автомобилни номера. Той изтича в края на март.

Кабинетът няма да търси виновни за кариерата до Слънчев бряг
в. Сега

Правителството няма намерение да разваля концесията за инертни материали до курорта Слънчев бряг, нито да търси виновни за сключването на сделката. Това даде да се разбере от трибуната на парламента вчера строителният министър Асен Гагаузов.

Към края на мандата си предишното правителство даде 1416 дка земи край Слънчев бряг на чужда фирма за 35 години. Наследници на все още нереституирани имоти от Несебър обаче се оплакаха, че терените им попадат в част от находището.

Искат наем за земята под частни фирми
в. Стандарт

Земята под приватизирани фирми може да се окаже държавна. В такъв случай собствениците им ще трябва да плащат наем или да я купят. Пълна проверка на терените под частни предприятия ще правят експерти от областната управа в Благоевград по разпореждане на губернатора Владимир Димитров. "Оказва се, че в доста случаи приватизираните фирми са върху земя, която е държавна собственост. Искам да разполагам с точната статистика, за да решим как ще процедираме", обясни той. Там, където се докаже, че земята е държавна, на шефовете на фирмите ще бъдат предлагани два варианта - да купят земята или да плащат наем за ползването й.

Всеки трудов инспектор с лаптоп
в. Новинар

Всички трудови инспектори ще имат лаптопи за проверки на място в предприятията. Това съобщи директорът на Главната инспекция по труда (ГИТ) инж. Тотю Младенов на конференция "Здрави работници в здравословна среда". Компютрите за ГИТ ще бъдат купени с пари по проект по програма ФАР на обща стойност 860 000 евро. От тях до 350 000 евро ще бъдат похарчени за софтуер на ГИТ и за обучение на кадрите. Младенов добави, че до 31 май ще бъдат избрани фирмите изпълнители. В момента в ГИТ работят 400 инспектори. През 2006 и 2007 г. броят ще се увеличи с по още 20.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:30 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още