IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Челопеч Майнинг потвърди социалните си ангажименти

Предвижда се разкриването на 700 работни места

18:46 | 10.03.06 г.
Автор - снимка
Създател
Челопеч Майнинг потвърди социалните си ангажименти

Челопеч Майнинг ЕАД потвърди социиалните си ангажименти след обявеното днес одобрение на инвестиционния проект на компанията за увеличаване на златодобива в Челопеч.

Предстои министърът на околната среда и водите също да издаде разрешението си до 15 март, когато изтича законният тримесечен срок след датата на провеждане на последното публично обсъждане, състояло се на 15 декември миналата година.

Това решение ще даде шанс да се въведе нова и модерна технология в България, да бъдат осигури повече от 700 работни места и да бъде разгърната екологична програма в синхрон с българското и европейското законодателство, заявяват от дружеството.

От „Челопеч Майнинг” добавят, че вече са основали фонд за рекултивация на стари екологични замърсявания, в който и занапред регулярно ще постъпват средства съгласно действащия концесионен договор.

Удовлетворени сме, че нашият проект получи подкрепата на повечето общини в региона на Челопеч. Подчертаваме твърдото си намерение да осигурим широки социални програми за населените места, които се намират в непосредствена близост до предприятието”, заяви генералният мениджър на „Челопеч Майнинг” ЕАД Робърт Бел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:47 | 10.03.06 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още