IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Първите телефони BenQ в България се очакват през второто тримесечие

Става въпрос за два от първите три модела на марката, представени в Берлин на 17 януари – телефоните с UMTS технология EF81 и S68

11:29 | 10.03.06 г.
Автор - снимка
Създател
Моделите S68 и EF81. Снимка: BenQ Mobile
Моделите S68 и EF81. Снимка: BenQ Mobile

Първите мобилни телефони на BenQ Mobile, част от международната компания BenQ Corporation, която през миналата година купи Siemens Mobile, ще бъдат пуснати на европейския пазар през април. Малко по-късно те се очакват и в България, съобщиха от компанията за Investor.bg.

Става въпрос за два от първите три модела на марката, представени в Берлин на 17 януари – телефоните с UMTS технология EF81 и S68. Апаратите са с дебелина съответно от 15,9 мм и 13 мм, съчетават многобройни функции, а чрез UMTS собствениците им могат да свалят от интернет съдържание под всякаква форма. Цени и търговски партньори у нас обаче все още не са известни.

В сряда в рамките на международното технологично изложение CeBIT в Хановер компанията представи нови шест модела мобилни телефона под марката BenQ-Siemens. Водещ модел сред дебютантите е EL71, който допълва колекцията от ултра-тънки телефони от всякаква форма. И този, и останалите нови модели - C81, CF61, CL71, E61 и P51 – разполагат с мултимедийни функции като MP3 и 3D съраунд на звука.

На този етап не е известно кога тези шест модела ще бъдат достъпни за българските потребители.

От BenQ Mobile съобщиха още, че са подписали договор с Google за инсталиране на набор от услуги за сърфиране в интернет на редица свои телефони. Компанията е първият производител, който предлага цялостен пакет от услуги Services over Air (S.O.A), позволяващ на потребителите да разширяват и обновяват софтуера на своите мобилни телефони по всяко време, докато са в движение.

BenQ Mobile има право да използва марката BenQ-Siemens за период от пет години, а наименованието Siemens може да бъде ползвано за период от 18 месеца, считано от октомври 2005 г. В момента Siemens има пазарен дял в България от около 13%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:17 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още