IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

„Браво” спечели дело срещу „Сачи”

11:54 | 09.03.06 г.
Автор - снимка
Създател
„Браво” спечели дело срещу „Сачи”

Върховният административен съд (ВАС) отмени решението, с което през 2004 г. Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) наложи глоба от 7000 лв. на фирма „Браво”, за нарушение на Закона за защита на конкуренцията.

Решението на КЗК се основаваше на твърдението, предявено от фирма „Белла – България” АД, че производителят на месни деликатеси „Браво” предлага стоки с външен вид, който заблуждава потребителя относно производителя и характеристиките на стоката, както и че използва знак, близък до търговската марка „Сачи”.

Според съда в действителност не е налице сходство между търговската марка и промишления дизайн на „Браво” ООД и „Белла България” АД. Разликите между формата, наименованието, елементите и слоганите на „Браво” и „Сачи” са достатъчно съществени, за да не могат да доведат до заблуждение на потребителите относно вида на производителя и стоката.

Освен това фирма „Браво” ООД е започнала своето производство и реклама много по-рано от „Белла –България” АД. Фирмата е регистрирана през 1993 г., докато „Сачи” се появяват на пазара едва през 2003.

Решението на съда отменя това на КЗК и връща преписката в комисията за ново произнасяне.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:03 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още