IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 8 март

08:17 | 08.03.06 г.
Преглед на печата за 8 март

В транспорта не си знаят имотите

Над 60% от собствеността на железниците е спорна

в. Сега

Над 60% от имотите на железниците са спорни и трябват спешни законодателни мерки за узаконяването им, заяви вчера транспортният министър Петър Мутафчиев. Той ще поиска от премиера да се удължи с 1 година срокът за деактуване на имотите, които са собственост на държавни дружества.

Този срок, даден в Закона за държавната собственост, изтича през юни 2006 г. и ако имотите продължат да се водят публична държавна собственост, право да се разпореждат с тях ще имат областните управи, обясни директорът на Национална компания "Железопътна инфраструктура" Димитър Гайдаров.   

София ще регистрира служебно лозята пред ЕС

в. Сега

Към момента в България са регистрирани 62 000 хектара лозя, което е над два пъти по-малко от договорената с ЕС квота от 153 500 ха, съобщи вчера Айдън Ахмедов, зам.-директор на Изпълнителната агенция по лозата и виното. От агенцията очакват до края на годината регистрираните лозя да се увеличат още малко, но със сигурност няма да достигнат реалния размер от общо 127 000 ха лозови масиви, в които влизат и изоставените и пустеещи лозя.

Българинът чака повече пари в ЕС

в. Стандарт

Българинът се надява заплатата му да скочи след присъединяване на България към Европейския съюз, сочи изследване на Дружеството за европейска политика в Австрия. В проучването се казва още, че хърватите въобще не чакат увеличение на доходите си, а албанците са най-оптимистични за високи възнаграждения. 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:10 | 25.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още