IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Некском сътрудничи със Cisco, увеличава капацитета на мрежата си

В класацията „Най-динамичните ИКТ компании” за 2005 г. Некском България е на първо място

14:20 | 07.03.06 г.
Автор - снимка
Създател
Некском сътрудничи със Cisco, увеличава капацитета на мрежата си

Некском България увеличава капацитета на собствената си мрежа за пренос на глас, съобщиха от компанията, която има изградена национална мрежа в 28 града. След провеждането на конкурс за доставчик на оборудване фирмата е избрала да работи с компанията Cisco. Новото оборудване ще даде на Некском България гаранции за пренос на увеличения гласов поток.

При избора на компания, с чието оборудване да работи, Некском България се е ръководила и от факта, че започва изграждане на собствена опорна мрежа, която ще се ползва за всички предоставяни от Некском услуги, в частност и за изграждащата се WiMAX мрежа. В края на миналата година компанията получи лиценз клас Б за технологията „точка към много точки”, за който плати 6,172 млн. лв.

В класацията „Най-динамичните ИКТ компании” за 2005 г. Некском България е на първо място, изпреварвайки конкурентите си със значителна разлика. Общите инвестиции за миналата година са 6,58 млн. лв., а за периода 2003-2005 г. средногодишното нарастване на инвестициите е близо 600%.

Некском България е основана през 1998 г. Компанията е със 100% участие на  американския оператор Nexcom Telecommunication LLC, която е петата компания в световен мащаб, развиваща технологията пренос на глас през интернет (VoIP).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:21 | 07.03.06 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още