IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Правата на Адванс Терафонд ще се търгуват от 15 март

12:53 | 07.03.06 г.
Автор - снимка
Създател
Правата на Адванс Терафонд ще се търгуват от 15 март

Правата, даващи възможност за участие в увеличението на капитала на Адванс Терафонд АДСИЦ, ще се търгуват на Българска фондова борса - София от 15 март, като това е датата, от която може да се записват акции от увеличението, съобщиха от борсата. Правата ще се търгуват на борсата до 28 март.

Издадени са общо 11 050 000 права, колкото са и акциите преди увеличението на капитала на дружество. За записване са предложени 11 050 000 акции, а съотношението между издадените права и новите акции е 1/1. Аукционът за незаявени за използване права е на 6 април.

Емисионната стойност на новите акции е 1,20 лв., а номиналната – 1 лв. Крайната дата за записване на акции от увеличението е 21 април.

Право да участват в увеличението на капитала имат лицата, придобили акции най-късно до 14 март, тоест сключили сделки на борсата до 10 март. Увеличението се обслужва от ИП Карол АД, а набирателната сметка трябва да бъде открита в ОББ.

Средствата от увеличението на капитала ще бъдат използвани основно за закупуване земеделска земя и земя в урбанизирани райони.

До момента по позицията бяха прехвърлени 16 230 акции на дружеството на средна цена от 1,53 лв., с 1,33% по-висока от вчера.

Свързани компании:

Адванс Терафонд АДСИЦ(ATER)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:28 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още