IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Активите на ИД Адванс Инвест достигнаха 21,4 млн. лв.

Инвестициите на румънския пазар са вече близо 10% от активите на фонда и наброяват 8 позиции

12:39 | 07.03.06 г.
Автор - снимка
Създател
Активите на ИД Адванс Инвест достигнаха 21,4 млн. лв.

Нетната стойност на активите на ИД „Адванс Инвест” АД нарасна до 21,4 млн. лв, като се покачи с над 1,5 млн. лв. за първите два месеца от годината. С това фондът на Карол отново се изкачва на първо място по активи на пазара на българските колективни инвестиционни схеми.

За същия период – от началото на годината до края на февруари – доходността, реализирана от „Адванс Инвест”, е 5.46% (ръст на нетната стойност на една акция от 1.83 лв. до 1.93 лв.).

Инвестициите в български акции са в размер около 53% от активите, като най-голям дял имат секторите недвижимите имоти, химия, туризъм, фармацевтика, финанси, телекомуникации.

Инвестициите на румънския пазар са вече близо 10% от активите на фонда и наброяват 8 позиции, съответно в сектори като преработка и дистрибуция на петролни продукти, фармацевтика, инженеринг и машиностроене, недвижими имоти, финанси и др. Делът на облигациите в портфейла е намален до под 25% - основно по-високодоходни корпоративни и ипотечни емисии, обясниха от инвестиционното дружество.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:00 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още