IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Служителите ще дават съвети за управлението на компанията

Предвижда се работниците да могат да дават съвети за разрешаванетона проблемите в дружествата, включително и за това какви да бъдат обезщетенията при съкращения на работни места

16:16 | 06.03.06 г.
Автор - снимка
Създател
Служителите ще дават съвети за управлението на компанията

Работодателят ще информира служителите за предстоящи масови уволнения, както и за икономическото състояние на компанията, нейните успехи и проблемите пред дейността й. Това е записано в проектозакон за изменение на Кодекса на труда, представен от КНСБ и КТ „Подкрепа“.

Документът предвижда работниците да могат да дават съвети за разрешаванетона проблемите в дружествата, включително и за това какви да бъдат обезщетенията при съкращения на работни места.

Проектопромените са свързани с нуждата от синхрон в българското и европейското законодателство. Заради липсата на такива текстове в нашето законодателство България е била критикувана в последния доклад на Европейската комисия. Промените трябва да бъдат внесени до 31 март за разглеждане в Министерски съвет, а през май да бъдат готови за обсъждане в парламента.

От Българската стопанска камара подчертават, че процедурата за информиране и консултиране не преследва единствено защита на правата на работниците. Той отбеляза, че тя цели да се развие колективно чувство в целия персонал за успеха и трудностите на предприятието.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:17 | 06.03.06 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още