IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Издирват чуждестранни бизнесмени за свидетели по делото Нова Плама

Очаква се Жан Кристоф Вотрен, Пиер Нортом и Евангелос Барутас да застанат пред съдебния състав на следващото заседание, което е насрочено за 30 май тази година

12:41 | 06.03.06 г.
Автор - снимка
Създател
Издирват чуждестранни бизнесмени за свидетели по делото Нова Плама

Плевенският районен съд възложи издирването на трима чуждестранни бизнесмени, които са били собственици или ръководители на нефтопреработвателната рафинерия Нова Плама след приемането на оздравителния план от 1998 г., съобщиха от съда.

Въпросните чужденци са редовно призовани като свидетели по наказателно дело срещу бившите синдици на фирмата Лилия Тодорова и Николай Пенев. Срещу двамата е повдигнато обвинение, че неправомерно са приели несъществуващи вземания за милиони левове и са изплатили индексирани заплати на работниците.

Очаква се Жан Кристоф Вотрен, Пиер Нортом и Евангелос Барутас да застанат пред съдебния състав на следващото заседание, което е насрочено за 30 май тази година. Тогава ще бъдат изслушани и вещите лица, изготвили петорната съдебно-икономическа експертиза по делото.

До момента са разпитани близо 90 свидетели.

Разследването по наказателното дело срещу бившите синдици на Нова Плама приключи през 2004 година от Националната следствена служба. Документите по него са събрани в 64 тома.

В момента се води и делото с иск за възстановяване несъстоятелността на нефтената рафинерия, като се събират доказателства по молбата на двамата кредитори - Йорсет холдинг - България и ДЗИ Банк, в която се настоява за обявяване на рафинерията в неплатежоспособност, тъй като не се изпълнява оздравителният план.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:40 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още