IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Атракционен автобус ще развежда туристите из София

Предвижда се още и съвместно разработване на проект за дейностите по превръщането на три от храмовете, разположени в центъра на София, в атрактивни туристически обекти

10:14 | 06.03.06 г.
Автор - снимка
Създател
Атракционен автобус ще развежда туристите из София

На столичния площад „Света Неделя“ ще бъде създаден централен туристически информационен център, като ще бъде разкрита и постоянна атракционна автобусна линия “Обиколка на София“ по туристически маршрут, представящ основни архитектурни, културни и исторически забележителности на столицата.

Тези проекти ще се осъществят съвместно от Столична община и Агенцията по туризъм, а договореност за това бе постигната с подписаното днес споразумение за сътрудничество между двете институции.

Предвижда се още и съвместно разработване на проект за дейностите по превръщането на три от храмовете, разположени в центъра на София, в атрактивни туристически обекти.

За да може столицата да се превърне в атрактивна туристическа дестинация, ще се работи още по нормативната база в областта на туризма и по-специално относно категоризацията на туристически и инфраструктурни обекти (хотели, заведения за хранене и развлечения, ски-писти). За целта ще бъде повишаван административният капацитет, а работещите в общината ще се допитват до консултативния съвет по туризъм и ще търсят начини за външно финансиране.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:06 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още