IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кредитната карта Транскарт вече е международна

В резултат на партньорството между “Транскарт” АД и един от световните лидери в същата област JCB International Co., Ltd. се появи първата чип карта в България ТРАНСКАРТ JCB

16:54 | 01.03.06 г.
Автор - снимка
Създател
Христо Георгиев и Шицуо Мицугучи. Снимка : Транскарт
Христо Георгиев и Шицуо Мицугучи. Снимка : Транскарт

В резултат на партньорството между “Транскарт” АД и един от световните лидери в същата област JCB International Co., Ltd. се появи първата чип карта в България Транскарт JCB.

Новият продукт беше представен днес пред журналисти от вицепрезидента на JCB International Co., Ltd Шицуо Мицугучи и от председателя на Съвета на директорите на “Транскарт” АД Христо Георгиев.

Търговската мрежа на Транскарт е първата у нас, която приема плащания с чип карти, съгласно международния стандарт за сигурност EMV. Според EMV досегашните карти с магнитна лента се заменят с електронни карти с чип, в който е вградена защита срещу злоупотреби с информацията, записана на картата. Така се предотвратява най-големият процент злоупотреби при електронни разплащания.

EMV стандартът е въведен в началото на 90-те години от компаниите MasterCard и VISA, за да се намалят до минимум измамите с кредитни карти. По-късно JCB International се присъединява към стандарта и всички компании, които оперират с международните JCB карти, следва да го възприемат.

Транскарт получи международния сертификат EMV като етап от споразумението си с JCB International Co., Ltd. за приемане на плащания с международните JCB карти в търговските обекти на Транскарт и издаването им в България. Първоначално картите Транскарт JCB ще бъдат издавани едновременно с чип и магнитна лента до пълното налагане на новата технология.

Последните сделки с акции на дружеството на БФБ-София са от 22 февруари на средна цена 7,80 лв.

Свързани компании:

Транскарт АД(5T5)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:16 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още