IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Химимпорт с ново ОСА преди излизането си на БФБ

Към настоящия момент капиталът на дружеството е 118,916 млн. лв.

09:08 | 01.03.06 г.
Химимпорт с ново ОСА преди излизането си на БФБ
Управителният съвет на "Химимпорт" - АД, София свиква извънредно Общо събрание на акционерите на дружеството на 31 март 2006 г., става ясно от последния брой на Държавен вестник.

По време на събранието ще се гласува проекторешението от устава на дружеството да отпадне правото на акционерите да придобият частта от новите акции, която съответства на дела им в капитала преди увеличението.

Взимането на настоящото решение се налага във връзка с предстоящото листване на дружестово на Българска фондова борса. Само преди две седмици акционерите на Химимпорт взеха решение за излизане на борсата чрез първично публично предлагане на 10 млн. акции.

Към настоящия момент капиталът на дружеството е 118,916 млн. лв., като бе увеличен от 60 мнл. лв. Химимпорт е акционерно дружество с холдингова структура, включваща над 50 компании. Холдингът контролира активи в областта на търговията с химически продукти: внос и износ на суров петрол, петролни деривати, пластмаси и пластмасови изделия, каучук и каучукови изделия и над 30 000 вида химикали, търговията с торове и препарати; внос и търговия с консумативи и препарати за хуманитарна и ветеринарна медицина; селското стопанство и др.

Свързани компании:

Химимпорт АД(CHIM)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:59 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още