IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ДСК Управление на активи с трети договорен фонд

“ДСК Растеж” е договорен фонд с високорисков профил, който ще инвестира основно в акции, приети за търговия на регулирани пазари

15:59 | 28.02.06 г.
ДСК Управление на активи с трети договорен фонд

От 1 март (сряда) 2006 г. започва публично предлагане на дяловете от нов договорен фонд - “ДСК Растеж”. Фондът е трети поред, организиран и управляван от Управляващото дружество “ДСК Управление на активи”, като дялове ще се продават и изкупуват обратно чрез по-големите клонове на Банка ДСК в цялата страна.

Договорният фонд е колективна схема от т.нар. отворен тип за инвестиране в ценни книжа (финансови инструменти). Фондът е разделен на дялове, които постоянно се продават и изкупуват обратно.

Подобно на другите два договорни фонда “ДСК Стандарт” и “ДСК Баланс”, и за “ДСК Растеж” ще бъде приложен един уникален за България принцип - на незабавната ликвидност при обратно изкупуване на неговите дялове. Така при поръчка за обратно изкупуване на дялове инвеститорите ще могат да получават 70% или 100% от сумата по сделката (в зависимост от вида на поръчката) още в момента на нейното подаване, а остатъка - до края на същия ден.

ДСК Растеж” е договорен фонд с високорисков профил. Той ще инвестира основно в акции, приети за търговия на регулирани пазари (до 80% от активите на фонда), в дългови ценни книжа и в инструменти на паричния пазар. Подходящ е за инвеститори, които търсят да постигнат по-висока доходност при поемане на умерен до висок риск. С настоящия фонд Банка ДСК покрива основните три рискови профила – ниско-, средно- и високорисков и допълва продуктовата гама на своите договорни фондове.

Очакваната доходност при инвестиция в “ДСК Растеж” е съизмерима с доходността, която може да се реализира от движението на индекса BG 40 на Българска фондова борса - София. Минималната сума за покупка и обратно изкупуване на дялове на „ДСК Растеж” по една сделка е 100 лв. Препоръчителната сума за инвестиране обаче е над 500 лв.

Свързани компании:

ДФ ДСК Растеж(4DMC)

ДФ ДСК Баланс(4DMB)

ДФ ДСК Стандарт(4DMA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:26 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още