IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Започва строежът на метрото от „Драган Цанков“ към „Св. Неделя“

Възложител на проекта за разширение на софийското метро е Столична община, а изпълнител – японската строителна фирма “Тайсей”

15:48 | 28.02.06 г.
Автор - снимка
Създател
Започва строежът на метрото от „Драган Цанков“ към „Св. Неделя“

Започва работата по прокопаването на метро-тунела от бул. "Драган Цанков" към пл."Света Неделя" в София, съобщиха от Столичната община.

На метростанцията при бул. "Драган Цанков" утре ще започне работа нова тунело-пробивна машина, която вече е монтирана на обекта.

Отсечката, която предстои да бъде прокопана, е дълга 2,35 км и ще се изгражда по закрит способ, съобщават от общината. Методът на щитовидно изграждане на тунел се прилага за първи път в България.

Предвижда се да бъдат изградени четири тунела и две метростанции - осма при Софийския университет и девета при Драган Цанков.

По проект отсечката трябва да бъде готова на 17 ноември 2007 г.

Възложител на проекта за разширение на софийското метро е Столична община, а изпълнител – японската строителна фирма “Тайсей”, която спечели през септември миналата година международния търг за строителството на метрото и подписа договор за 83 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:17 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още