IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Стандартите за качество в туризма представят на семинар в Бояна

Пред представителите на сектора ще бъдат разяснени приложимите за сектора нормативни изисквания, стандартите и спецификациите, свързани с качество и безопасност на храните

12:35 | 27.02.06 г.
Автор - снимка
Създател
Стандартите за качество в туризма представят на семинар в Бояна

На 28 февруари (вторник) Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация и БЕЛЛА Професионални Партньори организират семинар на тема „Европейски изисквания пред туристическия бизнес”, съобщиха от БЕЛЛА за Investor.bg.

Специален гост на събитието, което ще се проведе в ресторант „Чепишев” в Бояна от 12.30 до 16.00 часа, ще бъде Иван Савов – управляващ съдружник на сертифициращата организация „Муди Интернешънъл” ООД за Централна и Източна Европа.

Муди Интернешънъл” ООД е международна сертифицираща организация, издала първите в България сертификати на Системи за управление в туристическия и ресторантьорския сектор, внедрени спрямо изискванията на международните стандарти. Такива стандарти имат и ресторантът-домакин на семинара, и БЕЛЛА, уточниха от компанията.

Пред представителите на сектора ще бъдат разяснени приложимите за сектора нормативни изисквания, стандартите и спецификациите, свързани с качество и безопасност на храните (ISO 9001:2000, HACCP, ISO 22000:2005), управление на условията за труд (OHSAS 18001:2002), околната среда (ISO 14001:2004), сигурността в бизнес туризма и др.

Неспазването на тези изисквания ще доведе до невъзможността българските хотели и ресторанти да работят успешно, защото няма да съответстват на международно възприетите стандарти и директивите на Европейския съюз, обясниха от Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:43 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още