IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Булбанк, Биохим и Хеброс се сливат през третото тримесечие на 2007

UniCredit и BA-CA определиха висшия мениджмънт на новата Банка, която ще бъде създадена от сливането на Булбанк, HVB Bank Biochim и Хеброс банк

12:13 | 22.02.06 г.
Булбанк, Биохим и Хеброс се сливат през третото тримесечие на 2007

Сливането на Булбанк, HVB Bank Bochim и Хеброс Банк в България се очаква да приключи през третото тримесечие на 2007 година. Това става ясно от съобщение на UniCredit и Bank Austria Creditanstalt, които официално обявиха плановете си за сливане на своите дъщерни банки в България - Булбанк, HVB Bank Biochim и Хеброс Банк.

През следващите няколко седмици ще бъде изградена структурата на местния интеграционен офис, който ще планира и координира всички необходими дейности по сливането, се посочва в съобщението. По време на интеграционния процес трите банки ще продължат да работят паралелно.

Вече започналият процес на сливане между HVB Bank Biochim и Хеброс Банк ще приключи през втората половина на 2006 година.

На въпрос на Investor.bg дали са планирани съкращения на персонала в България по повод консолидацията от пресцентъра на финансовите институции отговориха: „В целия регион на Централна и Източна Европа (ЦИЕ), Групата се стреми към стратегия на растеж. Нашият фокус е разрастването, а не свиването на бизнеса, затова ще са небходими всички професионалисти, които работят в банките и сега. Разбира се, ще се търсят синергии. Ще има в ЦИЕ процеси на реструктуриране в определени сфери. Тъй като имаме 7-10% годишно текучество, няма да се налагат чувствителни мерки за съкращения. Със сигурност бизнесът ни с клиентите няма да бъде засегнат от тези мерки - клиентите ще получават още по-добро обслужване в още повече на брой локации, отколкото до сега“.

UniCredit и BA-CA определиха висшия мениджмънт на новата банка, която ще бъде създадена след сливането. Левон Хампарцумян, който в момента е председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на Булбанк, е избран за председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на новата банка.

Петер Харолд, председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на HVB Bank Biochim и Хеброс Банк, ще бъде генерален мениджър, а Андреа Казини, главен оперативен директор на Булбанк, е избран за заместник-генерален мениджър. Всички обявени назначения подлежат на одобрение от съответните власти.

Сливането на Булбанк, HVB Bank Biochim и Хеброс Банк ще създаде най-голямата банка в България с общи активи над три милиарда евро, с 326 клона и офиси в цялата страна, които обслужват повече от един милион клиенти.

Новата банка ще бъде част от най-голямата банкова мрежа в Централна и Източна Европа. Групата на UniCredit обслужва над 28 милиона клиенти чрез 7000 клона и офиси в 20 държави. Чрез обединението новата UniCredit Group засилва значително позициите си в Централна и Източна Европа като броят на клоновете и офисите в региона е около 2800, а броят на клиентите е близо 16 милиона.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:08 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още