IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

“Етропал” АД започва производство за Tyco Healthcare International

През 2005 г. “Етропал” АД инвестира над един милион лева в изграждането на нов производствен цех, продукцията от който ще бъде експортирана за концерна Tyco

14:23 | 21.02.06 г.
Автор - снимка
Създател
“Етропал” АД започва производство за Tyco Healthcare International

Предприятието за медицински изделия за еднократна употреба “Етропал” АД започва производство за концерна Tyco Healthcare International, съобщиха за Investor.bg от българската компания. Tyco Healthcare International e световен лидер в производството и дистрибуцията на медицински консумативи за нуждите на лечение в реанимация и за следоперативен период.

През 2005 г. “Етропал” АД инвестира над един милион лева в изграждането на нов производствен цех, продукцията от който ще бъде експортирана за концерна Tyco. “Етропал” АД е единствен производител в страната на консумативи за хемодиализа.

През 2004 г. компанията емитира облигационен заем за изпълнение на дългосрочната си инвестиционна програма. За гарантиране на плащането по заема бе издадена застрахователна полица от ЗД “Евроинс” АД.

През 2006 г. “Етропал” очаква продажбите му да надхвърлят 8 млн. лева, от които над 40% за западноевропейските пазари. Реализираната печалба от “Етропал” АД за изминалата 2005 г. възлиза на 255 хил. лв., съобщиха от дружеството.

Свързани компании:

ЗД Евроинс АД(5IC)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:55 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още