IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стартира системата за проверка на валидността на гражданска отговорност

Разработената система има за цел да улесни гражданите при проверка за сключените от тях застраховки „Гражданска отговорност”

18:10 | 20.02.06 г.
Стартира системата за проверка на валидността на гражданска отговорност

От днес гражданите могат да проверяват валидността на застраховка „Гражданска отговорност” чрез специално разработено приложение към интернет страницата на Комисията за финансов надзор – www.fsc.bg. - „Проверка на застраховка „Гражданска отговорност”, съобщиха от комисията.

Разработената система има за цел да улесни гражданите при проверка за сключените от тях застраховки „Гражданска отговорност”. Освен това тя дава възможност да се установи дали водач, причинил пътно-транспортно произшествие има сключена валидна застраховка за управляваното от него МПС.

Проверката може да се извърши по следния начин:

1. Влезте в приложението „Проверка на застраховка „Гражданска отговорност”, намиращо се в заглавната интернет страница на КФН - www.fsc.bg.

2. В първото предвидено поле въведете регистрационния номер на интересуващото Ви моторно превозно средство /МПС/.

3. Във второто предвидено поле въведете зададените контролни символи (цифри).

4. Потвърдете с бутон „Търси”

По този начин се получава информация дали съответното МПС има валидна „Гражданска отговорност” и какъв е срокът на застраховката. Данните са актуални към момента на проверката.

В случай, че проверяваното МПС има валидна застраховка, но в системата няма данни за това или срокът на действие на застрахователната полица e неточен, следва да се уведоми Комисията за финансов надзор и Гаранционния фонд. За целта може да се използва адрес на електронна поща - grajdanska@fsc.bg, или да се попълни електронен формуляр, намиращ се на страницата на приложението. Данните, които трябва да се предоставят са: № на МПС, № на рама, име на застраховател, при който е застраховано МПС, № на полицата, датата на сключване, началната и крайна дата на покритие на застраховката. Попълненият формуляр се получава в Гаранционния фонд и в КФН.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:37 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още