IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Активите на Капман Капитал преминаха границата от 4 млн. лв.

Капман Капитал се управлява от УД Капман Асет Мениджмънт АД

11:11 | 20.02.06 г.
Активите на Капман Капитал преминаха границата от 4 млн. лв.
Инвестиционно дружество Капман Капитал премина границата от 4 млн. лева нетна стойност на активите. Според последно изчисление нетната стойност на активите на една акция възлиза на 14,91 лева. Дружеството започна дейността си на 28 септември 2004 г., като нетната стойност на активите на една акция възлизаше на 9.95 лв., съобщиха от дружеството за Investor.bg.

Капман Капитал е инвестиционно дружество от отворен тип с умерен рисков профил. То е предназначено за инвеститори, които търсят съчетание на относително сигурни инвестиции, съхраняващи в реално изражение техните спестявания и предпазващи ги от валутен риск, с доходоносни инвестиции в по-рискови инструменти от типа на акции на дружества, търгувани на регулирани пазари на ценни книжа. В този смисъл Капман Капитал е подходящо за клиенти, които се нуждаят от повече сигурност и умерено ниво на риска и желаят да спестяват при условия, които са по-благоприятни от условията на стандартните финансови инструменти от типа на банковите депозити.

Дружеството реализира доходност за 2005 г. в размер на 21.61%, с което стана първенец сред балансираните фондове.

Капман Капитал изчислява нетна стойност на активите си два пъти седмично – вторник и петък. Структурата на активите на инвестиционното дружество към момента е както следва: 25.50% държавни ценни книжа, 39.44% акции на дружества, търгувани на Българска Фондова Борса, 18.53% - корпоративни облигации и 16.53% от активите на дружеството са разпределени в парични средства и техните еквиваленти.

Капман Капитал се управлява от УД Капман Асет Мениджмънт АД. Втората колективна инвестиционна схема, чийто портфейл управляващото дружество менажира, е договорен фонд Капман Макс.

Договорен фонд Капман Макс стартира на 5 януари 2006 г. и за по-малко от месец събра над 1 млн. лева активи. Към момента нетната стойност на активите на договорния фонд възлиза на 1.063 млн. лева, а нетната стойност на активите на един дял е в размер на 10.25 лв.

Свързани компании:

ДФ Капман Макс(C8A1)

ДФ Капман Капитал(6C3)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:30 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още