IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БенчМарк Фонд-1 вече изкупува обратно своите дялове

БенчМарк Фонд-1 е подходящ за инвеститори, склонни на по-дългосрочен хоризонт на държане на своята инвестиция, търсещи стабилен и умерен ръст на вложенията си

11:22 | 18.02.06 г.
БенчМарк Фонд-1 вече изкупува обратно своите дялове

На 17 февруари 2006 г. нетната стойност на активите на договорния фонд БенчМарк Фонд-1 достигна 500 000 лева. Това е изискуемият размер, с набирането на който Фондът започва да изкупува обратно своите дялове.

Началната дата на публичното предлагане на дялове на БенчМарк Фонд-1 беше 14 декември 2005 г. Неговата дейност се организира и администрира от управляващото дружество БенчМарк Асет Мениджмънт.

Фондът е с балансиран профил, инвестициите му са в съотношение и структура, отговарящи на заложените изисквания в проспекта на дружеството и съответната нормативна уредба: 

Активи     Дял (%) от активите     на фонда    
ДЦК, български и чуждестранни ценни книжа с фиксирана доходност     до 60%    
Акции на български и чуждестранни емитенти     до 60%    
Парични средства на каса и по разплащателни сметки, вкл. депозити     не по-малко от 10%    
Деривативни инструменти     до 10%    

БенчМарк Фонд-1 е подходящ за инвеститори, склонни към по-дългосрочен хоризонт на държане на своята инвестиция, търсещи стабилен и умерен ръст на вложенията си.

Лицата, които желаят да инвестират в БенчМарк Фонд-1 или да продадат своите дялове, следва да посетят офиса на управляващото дружество и да подадат поръчка. Дяловете се котират и на БФБ–София, откъдето могат да се купуват и продават чрез инвестиционен посредник.

Комисиони за внос и теглене на суми не се начисляват. Разходите за емитиране и обратно изкупуване на дялове са в размер на 0,5% върху нетната стойност на активите на един дял и са включени в цените за продажба и обратно изкупуване на дяловете. 

 

 

Свързани компании:

ДФ БенчМарк Фонд-1 Акции и облигации(5BH2)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още