IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Започва конкурс за 35-годишна концесия на находище „Делян“

14:07 | 17.02.06 г.
Автор - снимка
Създател
Започва конкурс за 35-годишна концесия на находище „Делян“

Добивът на подземни богатства от находище "Делян" ще бъде предоставен на концесия. Находището от неметални полезни изкопаеми - индустриални минерали - доломити за металургията е разположено на територията на с. Делян, община Дупница, област Кюстендил и с. Гълъбник, община Радомир, област Перник.

Общата площ е 270 012 декара, а срокът на концесията е 35 години.

Концесионерът ще бъде определен с неприсъствен конкурс, който трябва да се състои до 90 дни от обнародването на решението в "Държавен вестник". Срокът за закупуване на конкурсната документация е до 20 дни от публикуването му.

Цената на конкурсните книжа, които се получават в деловодството на Министерството икономиката и енергетиката, е 2 хил. лв. Кандидатите трябва да подадат в министерството заявление за участие и документ за платена такса от 500 лв. Срокът за приемане на документи за участие в конкурса е до 35 дни от обнародването на решението в "Държавен вестник". Паричният депозит за участие в конкурса е 5000 лв.

Всички разходи, свързани с дейностите по предоставената концесия са за сметка на концесионера. Той е длъжен да изготвя минимална екологична и социална програма за всеки петгодишен период от срока на концесията. Концесионерът няма да има право да прехвърля на трети лица правата и задълженията си по концесията.

За първата и втората година от срока на концесията банковата гаранция е в размер на 12 000 лв. За всяка следваща година тя е 50 на сто от концесионното възнаграждение за предходната година. Размерът на годишното парично концесионно възнаграждение за добив на доломити за металургията е 2 на сто, при рентабилност на производствената дейност до 20 на сто.

При рентабилност от 20 до 70 на сто, размерът се увеличава с 0,08 на всеки процент увеличение на рентабилността. При рентабилност над 70 на сто размерът на концесионното възнаграждение е 6 на сто.

Концесионерът се задължава да заплаща минимално парично концесионно възнаграждение в размер на 0,16 лв. за един тон добити доломити за металургията, годишната стойност на което не може да бъде по-ниска от 24 000 лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:25 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още