IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Капитализацията на 13-те АДСИЦ на БФБ-София е 132 млн. лв.

Осем от тях са в процес на увеличение на капитала

10:34 | 18.02.06 г.
Илюстрация: Investor.bg
Илюстрация: Investor.bg

Пазарната капитализация на 13-те регистрирани за търговия дружества със специална инвестиционна цел (АДСИЦ) на Българска фондова борса възлиза на 132,419 млн. лв. Сумата е само 1,48% от общата капитализация на БФБ-София (8,96 млрд. лв.) по данни от края на петъчната борсова сесия.

Към настоящия момент пет от дружествата не предвиждат увеличения на капитала, показва проучване на Investor.bg – Фонд за недвижими имоти България, Елана фонд за Земеделска Земя, И АР ДЖИ Капитал – 1, Капитал Директ – 1 и Прайм Пропърти БГ.

Останалите осем АДСИЦ приключиха процедурите по увеличенията на капитала си, но новите акции все още не се търгуват на пода на борсата. Подобен е случаят при Актив Пропъртис АДСИЦ, БенчМарк Фонд Имоти, Парк АДСИЦ, Интеркапитал Пропърти Дивелъпмънт и Куантум Дивелъпмънт АДСИЦ.

До 21 февруари продължава търговията с правата на И АР Джи Капитал – 2, даващи възможност за участие в увеличението на капитала на дружеството, докато останалите две регистрирани компании – Колос-1 АДСИЦ и Адванс Терафонд АДСИЦ - обявиха, че планират да наберат свежи капитали от борсата през следващите месеци, като те ще са в съотношения 1/2.3167 и 1/1.

Следващото дружество, 14-то поред, чието акции предстои да бъдат регистрирани на борсата е Булленд Инвестмънтс АДСИЦ. От 27 февруари пък ще стартира и търговията с права на следващото поред в списъка - ФеърПлей Пропъртиc АДСИЦ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:13 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още